Jadłospis
Data |
ŚNIADANIE |
II Śniadanie |
OBIAD |
PONIEDZIAŁEK29.04.2024 |
Chleb z masłem, jajecznica z masłem, szczypiorek, herbata z cytryną. |
Owoc, herbata malinowa. |
Zupa pieczarkowa z makaronem. Ryż z koktajlem owocowym. Herbata miętowa.
|
Alergeny |
1,4,7 |
1,7 |
1,7,9 |
WTOREK 30.04.2024 |
Pieczywo z masłem, pasztet pieczony, rzodkiewki, herbata z cytryną. |
Kisiel owocowy do picia. |
Zupa cebulowa z groszkiem ptysiowym. Kotleciki z wątróbki, ziemniaki, tzatziki z jogurtem naturalnym. Kompot. |
Alergeny |
1,7 |
1,7 |
|
ŚRODA 01.05.2024
|
Święto Pracy |
|
|
Alergeny |
|
|
|
CZWARTEK 02.05.2024 |
Płatki kukurydziane namleku, pieczywo z masłem , herbatamalinowa. |
Herbatniki, woda z pomarańczą. |
Zupa szczawiowa z makaronem. Paluszki rybne, ziemniaki, marchewka z jabłkiem. Komot. |
Alergeny |
1,7 |
1,7 |
1,4,7,9 |
PIĄTEK 03.05.2024 |
Święto Konstytucji 3 Maja |
|
|
Alergeny |
|
|
|
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI:
1 - ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ) ORAZ PRODUKTY POCHODNE;
2 - SKORUPIAKI ORAZ PRODUKTY POCHODNE;
3 - JAJA I PRODUKTY POCHODNE;
4 - RYBY PRODUKTY POCHODNE;
5 - ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY ARACHIDOWE ORAZ PRODUKTY POCHODNE;
6 - SOJA ORAZ PRODUKTY POCHODNE;
7- MLEKO I PRODUKTY POCHODNE;
8 - ORZECHY: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE, NERKOWCA, BRAZYLIJSKIE, PISTACJOWE ORAZ PRODUKTY POCHODNE;
9 - SELER I PRODUKTY POCHODNE;
10 - NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE;
11 - DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY W STĘŻENIACH POWYŻEJ 10 MG/KG LUB 10 MG/ W PRZELICZENIU NA SO2.