Jadłospis
Data |
ŚNIADANIE |
II Śniadanie |
OBIAD |
PONIEDZIAŁEK 20.05.2024 |
Chleb z masłem, pasztet drobiowy, rzodkiewki,herbata miętowo-cytrynowa.
|
Wafelki śmietankowe, napój owocowy. |
Zalewajka z ziemniakami. Zapiekany makaron ze szpinakiem i żółtym serem. Herbata z cytryną. |
Alergeny |
1,7 |
1,7 |
1,7,9 |
WTOREK 21.05.2024r. |
Pieczywo z masłem, twarożek/wyrób własny/, szczypiorek, herbata z owoców leśnych. |
Owoc, herbata malinowa. |
Zupa Solferino z ziemniakami. Pulpeciki gotowane w sosie chrzanowym, kasza jęczmienna, buraczki. Kompot. |
Alergeny |
1,7 |
|
1,7,9 |
ŚRODA 22.05.2024r.
|
Pieczywo z masłem , ser żółty, sałata, herbata z cytryną , kakao. |
Owoc, woda z cytryną. |
Zupa grysikowa z natką pietruszki. Kurczak w kremowym sosie śmietanowym, ziemniaki, marchewka. Kompot. |
Alergeny |
1,7 |
|
1,7,9 |
CZWARTEK 23.05.2024r. |
Płatki kółeczka miodowez mlekiem, bułka z masłem , warzywa do chrupania, herbata . |
Słomka ptysiowa, napój z owoców leśnych. |
Zupa krem z selera z ziemniakami. Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem. Herbata malinowa. |
Alergeny |
1,7 |
1,7,9 |
|
PIĄTEK 24.05.2024r. |
Polędwica sopocka, ogórek zielony, pieczywoz masłem, herbata miętowa. |
Owoc, herbata malinowa. |
Krupnik z kaszą jaglaną i natką pietruszki. Kotlety rybno-warzywne,ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty. Kompot. |
Alergeny |
1,7 |
|
1,3,4,9 |
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI:
1 - ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ) ORAZ PRODUKTY POCHODNE;
2 - SKORUPIAKI ORAZ PRODUKTY POCHODNE;
3 - JAJA I PRODUKTY POCHODNE;
4 - RYBY PRODUKTY POCHODNE;
5 - ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY ARACHIDOWE ORAZ PRODUKTY POCHODNE;
6 - SOJA ORAZ PRODUKTY POCHODNE;
7- MLEKO I PRODUKTY POCHODNE;
8 - ORZECHY: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE, NERKOWCA, BRAZYLIJSKIE, PISTACJOWE ORAZ PRODUKTY POCHODNE;
9 - SELER I PRODUKTY POCHODNE;
10 - NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE;
11 - DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY W STĘŻENIACH POWYŻEJ 10 MG/KG LUB 10 MG/ W PRZELICZENIU NA SO2.